Yukarı
Çık

STRATEJİK PLANLAMA 2.0

Satranç tahtasının siyah ve beyaz alanlarının kaybolduğunu hayal edin, kılavuz çizgilerin silikleşip yok olduğunu, rakip oyuncunun taşlarının renginin sizin taşlarınızın rengine benzediğini. Oyunu nasıl oynayacağız?

Strateji kavramı bilindiği gibi bir askeri terim olarak ortaya çıkmış, savaşı kazanmayı ve düşman güç olarak tanımlanan unsurları yok etmeyi hedefleyen bir konsepttir. Söz konusu konsept daha sonra farklı alanlara transfer edilerek benzer biçimde kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle kar amacı güden örgütlerde ve siyasal organizasyonlarda stratejik düşünme, hem kendi varlıklarını ve durumunu hem de çevresel unsurları analiz ederek bir planlama kapsamında pazar payını artırma, kar maksimizasyonunu sağlama, seçim kazanma, iktidarı ele geçirme gibi hedefler ve bu hedeflerin üzerine inşa edilmiş temel bir veya birkaç amaca ulaşmak için kullanılmaktadır. Ana hareket noktası ise orta ve uzun vadeli olarak bir ideal olarak olarak belirlenmiş olan vizyondur. Misyon ve değer yapısının belirlenmesi ve ilgili analizlerin yapılması ile klasik düzeyde bir stratejik planlama ortaya çıkarılmaktadır.

Satranç tahtasının siyah ve beyaz alanlarının kaybolduğunu hayal edin, kılavuz çizgilerin silikleşip yok olduğunu, rakip oyuncunun taşlarının renginin sizin taşlarınızın rengine benzediğini. Oyunu nasıl oynayacağız?

Lotus Albatros, stratejik düşünme ve planlama yaklaşımını 1-0 mantığından ya da klasik mantığın öğrettiklerinden biraz daha öteye taşımaktadır. Siyah ve beyaz arasında kalan gri alanlara yönelen anlayışıyla, göz önünde olmayan ve dolaylı etkiye sahip tüm unsurları büyük resmin bir parçası olarak ele almaktadır. Bu kapsamda dinamik, çevre ve merkezin değişkenliğine dayalı, çoklu oyun tabanlı olarak modellediği bir yaklaşımla stratejik bakış açısına yeni bir boyut kazandırmıştır. Bu modelde göre sosyal gerçekliğin mekanik ve salt deterministik bakış açısıyla ele alınamayacağı düşüncesi hakimdir. Böylece sadece matematiksel bir kurgu ve model yerine içinde matematiği ve felsefeyi bir arada dengede tutan bir anlayışla hareket etmektedir.

 

Lotus Albatros, postmodern zamanın tüm öğreti ve değerlerini de dikkate alarak klasik olmanın ötesinde yenilikçi bir anlayışla stratejik hareket yetisinin örgüt ve kurumlara kazandırılmasını sağlamakta, yaygın deyişle yol arkadaşlarına balık vermek yerine balık tutmayı öğretmektedir.

Lotus Albatros, stratejik düşünme ve planlama sürecini;

 

  • Stratejik Düşünmede Fuzzy Logic Yaklaşımı
  • Vizyon 2.0
  • Stratejik Planlamanın Yeni Temelleri
  • Hantallık ve Bürokratik Yavaşlamaya Karşı Dinamik Model
  • Kendi Kendine Öğrenen Örgüt Yaklaşımı ve Spiral Döngü Modeli

 

olarak sıralanabilecek yaklaşım ve modeller üzerine kurmaktadır.

Bande Tasarım, Danışmanlık ve Mimarlık firmasının bir markası olan Lotus Albatros, strateji, iletişim, eğitim ve tasarım konularına insan odaklı, organik, sıra dışı, inovatif, etik temelli, sürekli yenilikçi, felsefeye anlayış ve modeller geliştirerek danışanlarıyla yol arkadaşlığı yapmaktadır.

Lotus Albatros by Bande Mimarlık & Tasarım

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Lotus Albatros

FSM Bulvarı Cadde 224 Sitesi A Blok No:41/A Nilüfer / Bursa

SiteMap  |  Tasarım : interbim.com

Bu internet sitesi içeriğinde yer alan, eser olarak tanımlanan ve anonim özellik içermeyen her türlü unsur, Bande Mimarlık Ltd. Şti'ye ait olup 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabidir.